Mai jos pașii pe care ar trebui să îi parcurgi:
Am nevoie de cont de utilizator pentru a mă înscrie? Nu, pentru a te înscrie ca înotător-fundraiser nu este nevoie de un cont de utilizator. Folosește butonul de înscriere și urmează pașii pentru a te înscrie individual sau în echipă.
Care este rolul meu ca înotător-fundraiser? Rolul înotătorului fundraiser înscris individual sau în echipă, care susține proiectul ales de la distanță sau care își dorește să înoate și la bazin este același: să strângă bani pentru proiectul preferat. Prin înscrierea la Swimathon București 2024 orice înotător-fundraiser își ia ca responsabilitate strângerea unui minim de 1000 de lei.
Câți bani ar trebui să strângă un înotător-fundraiser la Swimathon București pentru proiectul preferat? Suma minimă pe care ar trebui să o strângă un înotător-fundraiser este de 1000 de lei. Te sigurăm însă că poți strânge cu mult mai mult! Cu cât îți pui mai mult inima, entuziasmul și mintea la contribuție, cu atât prietenii, cunoscuții și familia vă vor susține cu mai multe donații! Suma cea mai mare strânsă de un înotător-fundraiser individual la Swimathon în 2023 a fost de 17.650 de lei, iar suma cea mai mare strânsă de o echipă, la aceeași ediție, a fost de 21.100 lei.
Câte feluri de înotători-fundraiseri există? Înotătorii-fundraiseri se pot înscrie individual sau ca parte dintr-o echipă.
Indiferent dacă sunt înscriși individual sau ca parte dintr-o echipă ei pot alege să strângă donații de la distanță = înotători-fundraiseri virtuali. Alternativ, pot alege să înoate și la bazin, caz în care își derulează campania de strângere de donații prin toate mijloacele și canalele dorite (similar cu înotătorii-fundraiseri virtuali) și în plus, conform înscrierii, participă și la evenimentul de la bazin, unde înoată = înotători-fundraiseri fizic.
Indiferent de ce tip de înotător-fundraiser alegi să fii obiectivul tău este să reușești să strângi un minim de 1000 de lei pentru proiectul preferat.
Câți înotători-fundraiseri sunt într-o echipă? O echipă este alcătuită din minim 2 înotători-fundraiseri și maxim 5.
Într-o echipă este posibil să fie un mix de înotători-fundraiseri virtuali și înotători-fundraiseri care își doresc să înoate și la evenimentul de la bazin.
Atenție! În momentul înscrierii, fiecare înotător-fundraiser va opta pentru varianta de a participa sau nu în cadrul evenimentului de la bazin în calitate de înotător (fizic).
În baza informației furnizate în formularul de înscriere organizatorul va pregăti evenimentul de la bazin, inclusiv va stabili numărul de locuri disponibile, intervalele orare de înot, numărul de zile de desfășurare etc. Completarea incorectă a acestei opțiuni la înscriere atrage după sine posibilități limitate de participare ca înotător fizic la bazin. Prioritate de înot la bazin vor avea înotătorii-fundraiseri care și-au exprimat dorința de participare în momentul înscrierii, prin formularul de înscriere pus la dispoziție de către organizator.
Pot participa în calitate de înotător-fundrasier și de la distanță/dacă nu vreau să înot? Desigur, poți participa și în calitate de înotător-fundraiser virtual. Binele nu cunoaște granițe și indiferent care este motivul pentru care nu dorești să și înoți, poți strânge donații și ajuta unul din proiectele participante.
Cu toate acestea, dacă poți, în ziua evenimentului de la bazin, te așteptăm și pe tine să ni te alături din tribune, să îți susții prietenii și cunoscuții care înoată cu aplauze, încurajări și voie bună.
Dacă vreau doar să înot la bazin mai trebuie să strâng bani pentru proiect? Cu siguranță 🙂 Swimathon este despre a strânge cât mai multe donații pentru proiectele participante. La fel ca în fiecare an, înotul este doar un pretext.
Indiferent de ce tip de înotător-fundraiser alegi să fii obiectivul tău este să reușești să strângi un minim de 1000 de lei pentru proiectul preferat.
Pot face campanie de strângere de donații pentru mai multe proiecte? Pentru a fi cât mai eficient și eforturile tale să dea roade un înotător-fundraiser poate face campanie doar pentru un singur proiect. Cu toate acestea, dacă ai prieteni interesați să doneze și pentru alte proiecte, mai departe de proiectul ales de tine, încurajează-i să o facă. Binele nu are limite! Fiecare donație ajută!
De ce trebuie să plătesc minimum 80 de lei la înscriere? Cei min. 80 de lei plătiți la înscrierea ca înotător-fundraiser reprezintă prima donație pe care o faci pentru proiectul preferat. Această primă donație este gestul tău de încredere pe care îl faci pentru proiect și începând cu această donație vei construi campania ta de strângere de donații.
Cum îmi aleg proiectul pentru care voi strânge bani? Lista proiectelor participante va deveni vizibilă începând cu 5 martie aici
Parcurge informațiile despre proiecte și alege unde vrei să iți dedici energia și entuziasmul anul acesta.
Când trebuie să comunic organizatorului dacă vreau sau nu să înot la evenimentul de la bazin? În momentul înscrierii, fiecare înotător-fundraiser va opta pentru varianta de a participa sau nu în cadrul evenimentului de la bazin în calitate de înotător (fizic). Atenție! În baza informației furnizate în formularul de înscriere organizatorul va pregăti evenimentul de la bazin, inclusiv va stabili numărul de locuri disponibile, intervalele orare de înot, numărul de zile de desfășurare etc. Completarea incorectă a acestei opțiuni la înscriere atrage după sine posibilități limitate de participare ca înotător fizic la bazin. Prioritate de înot la bazin vor avea înotătorii-fundraiseri care și-au exprimat dorința de participare în momentul înscrierii, prin formularul de înscriere pus la dispoziție pe https://swimathonbucuresti.ro/
Cum îmi fac campanie de strângere de donații pentru proiectul pe care îl susțin? Răspunsul este foarte personal pentru fiecare înotător-fundraiser care vine la Swimathon. Fiecare campanie este și se desfășoară după “chipul și asemănarea” înotătorului-fundraiser.
Organizatorul, Fundația Comunitara București, te ajută pe parcurs cu idei și imbolduri creative și îți pune la dispoziție un pachet de material digitale pe care le poți personalize și folosi să atragi atenție și donații. În fiecare săptămână vei primi pe email idei despre ce mai fac alții și cum decurg campaniile cele mai de success, în felul acesta ideile tale pot fi stimulate. Fix înainte de a da start donațiilor la Swimathon București – ediția 2024 te vom invita la o întâlnire cu toți înotătorii-fundraiseri unde vei afla despre ce metode au potențial de success, ce învățăminte putem extrage din greșelile trecutului și vei avea ocazia să cunoști și alți înotători-fundraiseri care fac parte din comunitatea Swimathon București. Conectează-te la comunitatea Swimathon București și urmărește-ne pentru noutăți și pe Facebook sau pe Instagram
Cum se donează bani la Swimathon București? Donatorii vor oferi sume fixe pentru susținerea înotătorului-fundraiser, a echipei sau a proiectului favorit (de ex.: 80, 100, 200 lei sau orice altă sumă dorită, de ex: 57, 135, 289 lei).
Toate donațiile vor fi făcute prin intermediul platformei https://swimathonbucuresti.ro/ , donatorii completând un formular de donație (angajament de plată). Donatorii pot opta să susțină unul sau mai mulți înotători-fundraiseri, unul sau mai multe proiecte participante.
Donațiile pot fi făcute cu cardul (MobilPay) și/sau prin transfer bancar către Fundația Comunitară București. Mai multe detalii poți afla și aici
Cum se înoată la evenimentul de la bazin? Deoarece încă lucrăm la a definitiva cum va arăta mai exact evenimentul de la bazin în 2024, vă invităm să ne urmăriți pe Facebook sau pe Instagram pentru a sta la curent cu noutățile.
Între timp poți consulta Regulamentul oficial AICI, vezi secțiunea 6. Regulamentul evenimentului de înot de la bazin; în acest capitol detaliem mecanismul de bază.