WEEKEND-UL SWIMATHON BUCUREȘTI


12/01/2022

Fundația Comunitară București a organizat, în weekend-ul 26-27 iunie 2021, a noua ediție a evenimentului Swimathon București. 806 oameni au înotat în grupuri mici acolo unde acest lucru a fost permis: la piscine, în mare, în lac, în fața televizorului. Înotătorii-fundraiseri înoată și strâng bani pe uscat sau în apă, online sau offline, pentru că generozitatea nu se măsoară în numărul de bazine, ci în banii strânși și în valuri de bine! Campania de fundraising va continua online pe www.swimathonbucuresti.ro până pe 31 iulie 2021.

Sâmbătă, 26 iunie 2021

Weekend-ul a început la Complexul Sportiv 2000, unde 67 de copii au fost la bazin. 58 din echipa Bluemarin Sport Club, iar 9 au înotat la Campionatul național, care are loc sâmbătă, 26 iunie. Apoi a urmat premierea. Bluemarinii au înotat cu sufletul 1.173 de bazine, însumând 29.325 m și au reușit să strângă 21.250 de lei pentru proiectul “Tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer,” inițiat de Dăruiește Aripi.

Fundația Inimă de Copil a avut echipe care au organizat un cros al bineluiactivități creative sau echipe care au pedalat.

Axonii și Neuronii s-au întâlnit la piscină , iar galeria a făcut valuri de bine pentru ei. Evenimentul a fost organizat de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative pentru proiectul “MS Kids 2021”.

Înotătorii și galeria care susțin proiectul “2021 de ore de terapie pentru 2021” s-au întâlnit la bazinul de înot al școlii nr. 25, Colentina. Au fost  probe de 50 m craul, 100 de metri spate, 200 de metri mixt și ștafeta. Evenimentul a fost organizat de Asociația Învingem Autismul.

O parte din înotătorii care susțin Help Home s-au întâlnit la bazinul Hotelului Rin, iar echipa țestoasele ninja au donat sânge. A mai avut loc “Help Home cu porțile deschise“. Evenimentele au fost organizate pentru Help Autism și proiectul Help Home.

Asociația Touched România a organizat în București un Charity Bake Sale, în Brașov echipa Tribeach a înotat 20.000 m pentru Casa Agar, iar Viviana Marza a înotat la mare. Apoi au primit medalii.

Echipele care susțin proiectul “Urban Up Grows Up” s-au întâlnit la Limanu. Evenimentul a fost organizat de Asociația De-a Arhitectura.

Asociația Carusel a avut mai multe activități pentru proiectul “PeCCo – facem plinul de energie pentru CCO.” Cricket Berna & Sisi Snow au făcut baie. Nu au lipsit baloanele cu apă și colaculTruckerboy și comunitatea șoferilor profesioniști au mulțumit donatorilor, iar Bikers for Humanity s-au răcorit puțin.

Asociatia MAME a dat startul weekend-ului Swimathon Bucuresti cu Adrian Nartea.

Asociatia PAVEL le-a mulțumit înotătorilor pentru o lună de campanie cu mesaje emoționante.

Pe terenul de HAMtrenament al CCU, Drumul Stegarului, Pădurea Băneasa, București, Crucea Roșie Română – Filiala Sector 6 București a organizat un eveniment în care câinii salvatori au făcut demonstrații și au fost premiați!

Patricia Drugă a acceptat provocări în schimbul donațiilor pentru Asociatia Little People Romania.

Asociația „Ana și Copiii” le-a mulțumit înotătotilor și donatorilor care au donat pentru campania proiectului “Sport și Educație. Noul centru “Ana și Copiii”.

Weekend-ul Swimathon București a găsit-o pe Luciana Zaharia înotând prin marea de #100deDORURI de la Corlatel.

Duminică, 27 iunie

Bogdan Dincă l-a surprins pe Avram Iancu cum se pregătește. Din fața Bibliotecii Naționale, duminică 27 iunie ora 10:00 și până luni, 28 iunie 2021 ora 10:00, bibliotecarul Avram Iancu, înotător de anduranță, a înotat  fără pauză, timp de 24 de ore pentru ca 100 de copii diagnosticați cu autism să poată benefica gratuit de programele de recuperare și integrare prin sport și aquaterapie dezvoltate de Asociația CONIL. Aici era filmat după primele 8 ore.

Măgurele în piața centrală. Cercetători, studenți și copii au desenat pe asfalt și s-au jucat pentru proiectul “Cercetătorii viitorului merg la Școala de Vară”.

În IOR, Ajungem MARI au pregătit caiacele pentru o plimbare pe lacIulia a înotat prin amintiri pentru Ajungem MARI. Iar Roxana Irinei și-a recompensat donatorii și a organizat o tombolă în care s-au câștigat 8 MACcesorii.

Tot în IOR, echipele Climb Again au provocat trecătorii să vâslească pe nevăzute în schimbul unei donații. Anca Mihutescu “a înotat” la Swimathon București , dar prin zăpadă, în bocanci de data asta. Alpinistul cu ochi albi a plecat din localitatea Sirnea către refugiul Grind cu un obiectiv bine stabilit: Piscul Baciului, cel mai înalt vârf din munții Piatra Craiului. Corina Milosoiu a mers 24.65 km, drum făcut singură, dar și alături de prieteni.

Cameliu împreună cu echipa lui, Dăruiește Aripi 1, au înotat 15 km în aproximativ 7 ore pentru Dăruiește Aripi la Pescăria lui MateiGaleria i-a susținut și au sărbătoritîmpreună.

La bazinul Floreasca, echipa Hello Sports a organizat un  meci de polo pentru proiectul “Casa Bună în Nucșoara” inițiat de Asociația Casa Bună. Diana Iașciurjinschi a primit două găleți cu apă de la Marian Traian, Ioana Georgescu a surfat pe o masă de călcat, apoi s-a cântat.

Weekend-ul Swimathon București a fost pentru Asociatia Prometeu -Educatie si Dezvoltare Personala cu mult soare, veselie, dans, gogoși și prieteni alături. Violeta Alexandru a înotat la bazin, iar echipa Creionăm Viitorul a sărbătorit weekend-ul printr-o ieșire la picnic.Au fost două zile pline de reîntâlniri cu oameni dragi, îmbrățișări, emoții, medalii, fotografii după o lună de campanie. Am încheiat weekend-ul Swimathon București 2021 cu postarea făcutăde Roxana Irinei pentru că ne place umorul ei și pentru că singură a strâns o sumă impresionantă de bani pentru Ajungem MARIMulțumim vouă celor 806 de eroi din București, Iași, Constanța, Galați, Delta Dunării, Varful Kazbek din Caucaz , lacul Tarnița, baraj Paltinu și tuturor donatorilor din România și din diaspora!Cel mai mare val de bine este făcut de voi și datorită vouă se schimbă vieți! Mulțumim!Campania de fundraising continuă până pe 31 iulie, pe www.swimathonbucuresti.ro

Din 2013, Fundația Comunitară București organizează anual Swimathon București.

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI

https://fundatiacomunitarabucuresti.ro