Noutăți ediția 2024
Cu fiecare ediție, Swimathon București crește prin energia oamenilor și a tuturor celor implicați. În fiecare an, încercam să învățăm din greșeli, să construim pe lucrurile care au adus valoare proiectelor și înotătorilor-fundraiseri și să îmbunătățim experiența susținătorilor individuali și companii.

Care sunt noutățile?

Cea mai mare noutate a ediției 2024 este că schimbăm locul de desfășurare a evenimentului de la bazin.

În 2024 va fi organizat în weekendul 15-16 iunie la Complexul Sportiv de Natație Otopeni.Fiecare proiect participant va înscrie un minim de 10 înotători-fundraiseri care vor putea acționa individual sau în echipe, virtual sau și cu posibilitatea de înot la evenimentul de la bazin. O echipă este alcătuită din min. 2 și max. 5 înotatori-fundraiseri.

Fiecare proiect participant are responsabilitatea de a atrage cel puțin o echipă completă sau 5 înotători-fundraiseri individuali care vor înota la evenimentul de la bazin.

Atenție! Cele menționate mai sus sunt doar noutățile care au apărut față de edițiile anterioare. Pentru detalii complete legate de participarea la Swimathon București în calitate de proiect parcurgeți Regulamentul aici


PRIMA DONAȚIE: pentru a sublinia rolul înotătorului-fundraiser în cadrul Swimathon București, fiecare înotător-fundraiser va achita în momentul înscrierii către organizator minimum de 80 de lei. Această sumă reprezintă prima donație care va intra în contul proiectului pe care înotătorul-fundraiser îl susține.

Neachitarea celor min. 80 de lei/înotător-fundraiser, ca parte integrantă din procesul de înscriere, atrage după sine anularea înscrierii în cel mult 3 zile lucrătoare de la completarea formularului de înscriere.

START LA DONAȚII: de îndată ce înotătorul-fundraiser/echipa și-au făcut prima donație, atât pagina de fundraiser, cât și butonul de DONEAZĂ vor deveni vizibile, astfel oricine poate să îi susțină cu o donație încă de la început.

ÎNOT LA EVENIMENTUL DE LA BAZIN: în momentul înscrierii, fiecare înotător-fundraiser va opta pentru varianta de a participa sau nu în cadrul evenimentului de la bazin în calitate de înotător (fizic). În baza acestei informații organizatorul va pregăti evenimentul de la bazin, inclusiv va stabili numărul de locuri disponibile, intervalele orare de înot, numărul de zile de desfășurare etc. Completarea incorectă a acestei opțiuni la înscriere atrage după sine posibilități limitate de participare ca înotător fizic la bazin.

Prioritate de înot la bazin vor avea înotătorii-fundraiseri care și-au exprimat dorința de participare în momentul înscrieri. Atenție! După încheierea perioadei de înscriere a înotătorilor-fundraiseri nu se mai pot opera modificări asupra opțiunilor de înscriere a înotătorilor-fundraiseri. 

Deoarece evenimentul de la bazin este un eveniment de comunitate la care proiectele, beneficiarii și susținătorii lor se întâlnesc, înotătorii-fundraiseri virtuali sunt invitați să nu stea de-o parte, ci să ni se alăture din tribune, să își susțină prietenii și cunoscuții care înoată cu aplauze, încurajări și voie bună.

Pentru echipele care au înotători-fundraiseri care și-au exprimat la înscriere dorința de a înota și fizic, la bazin, în ziua evenimentului, coordonatorul de echipă se va ocupa și de alocarea înotătorilor în bazin, adică alegerea intervalului orar de înot și a culoarului pentru co-echipierii săi. Cu aproximativ 2 săptămâni înainte de evenimentul de la bazin, organizatorul va pune la dispoziție un sistem de alocare de tip check-in unde coordonatorii vor putea face alocarea. În cazul înscrierilor individuale, înotătorul-fundraiser individual este considerat propriul coordinator.

ÎNOTĂTORI-FUNDRAISERI MINORI: La Swimathon București se pot înscrie și înotători-fundraiseri minori (individual sau în cadrul unei echipe). Toate responsabilitățile și drepturile înotătorului-fundraiser minor sunt identice cu cele ale unui înotător-fundraiser adult: obiectiv minim de strângere de donații – 1000 de lei/ persoană, achitarea sumei de min. 80 de lei ca parte integrantă din procesul de înscriere, posibilitatea participării la evenimentul de înot de la bazin (dacă a optat pentru această variantă la înscriere) etc.

Înotătorii-fundraiseri minori care doresc să înoate și care și-au exprimat la înscriere dorința de a înota și fizic, la bazin, în ziua evenimentului, trebuie să fie apți din punct de vedere fizic să parcurgă fară ajutor sau acompaniere în bazin a unei distanțe de minim 50 de metri (o lungime de bazin). Pentru siguranța sa, înotătorul-fundraiser minor poate folosi dispozitive de ajutor de tip colac, aripioare de înot etc.

Atenție! Cele menționate mai sus sunt doar noutățile care au apărut față de edițiile anterioare. Pentru detalii complete legate de participarea la Swimathon București în calitate de înotător-fundraiser parcurgeți Regulamentul aici


În ceea ce privește mecanismul prin care un donator dorește să facă o donație nu exista schimbări față de edițiile anterioare. Donatorii sunt așteptați pe swimathonbucuresti.ro pentru a face donațiile dorite în sprijinul proiectelor și înotătorilor-fundraiseri participant. Pentru mai multe detalii despre cum puteți face o donație, consultați detaliile de aici

Vino și tu! Evenimentul de la bazin este un moment excelent pentru comunitatea Swimathon București să se revadă, să schimbe idei, să susțină înotătorii din bazin și să se bucure de întâlnirea cu alți oameni care fac valuri de bine. Drept urmare, Fundația Comunitara București, organizatorul Swimathon București, încurajează prezența la eveniment a unui număr cât mai mare de susținători în tribune: donator, înotători-fundraiseri virtuali, prietenii, colegii și familiile celor care înoată, reprezentanții proiectelor participante și beneficiarii programelor lor! Susținătorii sunt așteptați la bazin cu vuvuzele, fluiere, pancarte de susținere pictate și create de ei, baloane și orice alte dispozitive care pot încuraja cu success înotătorii din bazin!  

Pentru mai multe detalii despre Swimathon București vizitează paginile de Întrebări frecvente aici, Swimathon dintr-o privire aici și Ediția 2024 aici

Din 2013, Fundația Comunitară București organizează anual Swimathon București.

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI

https://fundatiacomunitarabucuresti.ro